čtvrtek 27. prosince 2012

Jesličky

V místním kostele Narození panny Marie je vždy na Vánoce až do Tří králů k vidění krásný Betlém. V loňském roce jsme tam Matýska vzali a on byl nadšený. Letos už se ptal sám, jestli se zase na ty figurky půjdeme podívat. Takže jsem o prvním vánočním svátku vyrazili do kostela. Je to moc krásná procházka lesem. Cestou jsem si povídali a zpívali koledy.

V kostele právě zpívala koledy místní country kapela Macechy a jejich přátelé. Bylo to moc krásné. Akustika v kostele je skvělá, takže vánoční koledy tam zněly opravdu kouzelně. Díváte se na jestličky a celým vaším tělem proudí vánoční atmosféra. Na konci rozdávali všem krásně nazdobené perníčky, což s nadšením ocenily hlavně děti.

A tady jsou. Nádherná práce.....:-)


Původně se prý v kostele vystavovaly dvoje jesličky. Dnes už je to směs vybraných postaviček z původních dvou. Před lety dokonce někdo jedny ukradl. Naštěstí se po čase všechny figurky našly pohozené na louce u lesa nedalo od kostela. Jednání některých lidí je opravdu zarážející.....:-(



Už se těšíme na příští rok, kdy je zase uvidíme.

2 komentáře:

  1. Betlém je opravdu moc pěkný :-)

    OdpovědětVymazat
  2. O Vánocích byl nádherný pořad o betlémech u nás. Jen jsem nevěřícně koukala, kolik lidiček je ochotno jen tak každý rok tohle všechno stěhovat tam a zase zpět, udržovat, opečovávat... Ještě je dost hodných obyčejných človíčků mezi námi.. Naštěstí!..

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře....:-)