středa 9. listopadu 2011

Ráda bych vám představila naše zvířecí miláčky.

První se jmenuje Harry Potter. Moje posedlost touhle pohádkovou postavou se velmi výrazně promítla do výběru jeho jména. Původně se tožit tenhle papírový kocourek jmenuje Fuze Boney Bytte Crazy Blue, což bylo v reálném životě dost nepoužitelné. Je to britská krátkosrstá kočka. Harry Potter je také Brit, tak proč ne, že? Je to kocourek pouze domácí pelíškový. Párkrát byl venku, ale všechno ho tam dost děsí, takže se rychle schová u nás doma. Jsem ráda, alespoň mi ho nemůže přejet auto.


Je to ten na fotce vpravo....:-)


Vypadá trochu jako starý mrzout a vlastně také je.....chi, chi, chi.

Dalším broučkem je Wendy, ale říkáme jí Vendulka nebo Vincek, když nás naštve. Je to čistokrevný voříšek. Můj tchán ji dostal k narozeninám od své vnučky, které nebyl lhostejný její osud. Blízko jejího domu totiž měl někdo takovou malou ohrádku a v ní u boudy uvázanou fenu. Byl to zřejmě velký milovník zvířat, protože jí občas přinesl i něco k jídlu. Nebýt místních lidí, tak by dávno pošla. Když se jí narodilo štěně, motalo se nejdříve jen kolem mámy, jenže pak objevilo díru v plotu a začalo se vydávat na čím dál delší a nebezpečnější výlety. Majiteli, kterého nezajímala ani ta fena, to vůbec netrápilo. Tak jednou, když se štěňátko už delší čas toulalo po okolí, ho prostě sebrala a dovezla k nám. Tchán ho nejdříve nechtěl. Pár měsíců před tím jim umřel pejsek Robin a oni se zařekli, že už žádného nechtějí. Ale pak ho dostal k narozeninám a to už se odmítnout nedalo. Je to už deset let a je to naše milované zlatíčko.


Další na řadě je Borůvka. Je to také nalezenec a měla ještě pohnutější start do života než pejsek Vendulka. Jednou jdu takhle z práce. Raduji se, že je pátek, sluníčko svítí, prostě paráda. Najednou jsem viděla u silnice přejetou krásnou kočičku. Byla mrtvá. Jsem kočičí máma, takže je mi pokaždé smutno, když na něco takového narazím. Krásný víkend zaplašil smutné myšlenky. Jsem na zahradě a vychutnávám si krásné počasí. Jenže pořád slyším nějaký zvuk, který se v určitých intervalech opakoval. Nejdříve jsem si myslela, že je to nějaký ptáček, ale nebyl. Tak jsem zkoumavě šla podle zvuku a zjistila jsem, že se ozývá z dřevěné kůlny na sousedově zahradě. Nebylo už pochyb o tom, že je to kočičí nářek. Pak mi to došlo. Pane Bože, ta přejetá kočka kousek odtud!!! Měla tady určitě koťata a zajelo ji auto, když se k nim vracela. Řekla jsem to sousedce, která právě plela zahradu. Řekla mi, že je jí to jedno. Byla jsem bezradná a prosila jsem ji, že tam umřou. S ní to ani nehlo. Nakonec přišel její manžel, vzal kbelík, koťata dal do něho a položil ho k nám za hradbu. Pak zase beze slova odešel. Nechápala jsem. Pral se ve mně strašný vztek a nenávist. Klidně by je tam nechala umřít a ani by nehnula brvou. Nechápala jsem to. Už je to pět let, ale do dnešního dne jsem ji to nezapomněla. Nemluvím s ní, jen ji pozdravím. To je slušnost. V kbelíku byla dvě koťata na pokraji smrti. Obě se mi vešla do jedné dlaně, tak byla maličká. Dva dny bez jídla se na ni také dost podepsaly. Takže jsem se začala starat, krmit, ošetřovat a podařilo se mi z nich doslova a do písmene vypiplat dvě krásná, zdravá a čilá koťata. Dostala jména Jahůdka a Borůvka. Jahůdku si vzali hodní lidé, Borůvka zůstala u nás.


2 komentáře:

  1. Dobrý den paní Moniko, náhodou jsem se dostala k Vašemu blogu - je nádherný. Ale musela jsem si přečíst článeček o Vaších zvířecích miláčcích, neb jsem také veliký milovník zvířat. A velice mě dojal příběh pejska Vendulky, ale když jsem se začetla do povídání o Borůvce a Jahůdce, tak jsem skoro brečela. Já také nechápu lidské myšlení, když mohou pomoci, slyší nářek a nic s tím nedělají, to se ve mě začne vařit vztek! Kdyby koťata vzala a odnesla je např. k veterináři, nebo do útulku, ale pomohla by. Než je nechat tou nejhorší formou umřít! Děkuji Vám, za Vaše srdíčko a za to, co jste pro kočičky udělala. Vždy mě potěší, že na tom světě jsou ještě lidé, kterým ty němé tváře nejsou lhostejné. Děkuji Vám a přeji krásný víkend. Nashledanou Šárka.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře....:-)