sobota 12. listopadu 2011

Svatomartinský průvod s lampiony

Akce Svatomartinská světýlka byla naprosto super. Sice mě trochu vyděsila ta včerejší zima, kdy se rtuť teploměru přiblížila k nule, ale vybavili jsme se zimními bundami a vzali jsme si pořádné čepice a rukavice, takže se to dalo zvládnout. No, snad to neodstůněme.

Nejdříve jsme se prošli s lampionem po zámeckém parku, který byl celý osvětlen spoustou loučí a lampionů. Byla to moc krásná procházka, cestou jsme si povídali a obdivovali všechna ta světýlka kolem. Na konci procházky byla jeskyně a v ní postavy v kostýmech, které nabízely svatomartinské rohlíčky. Našemu Matýskovi tak zachutnaly, že se ještě vrátil pro jeden.

Potom jsme si na nádvoří zámku na zahřátí koupili horký čaj a prcek si dal teplou lázeňskou oplatku nebo-li "tu placku", jak tomu říkal on. Chtěli jsme zajít i na prohlídku zámku, při které se měl zároveň odehrávat pohádkový příběh, ale zájem byl obrovský a vstupenky byly rychle fuč. Tak jsme to museli oželet.

Aby to malému nebylo líto, tak jsme se vrátili na nádvoří, koupili jsme si buřtíky a opekli jsme si je na ohýnku. Nikdy předtím ho ještě nejedl, ale mooooc mu chutnal a byl špinavý až za ušima. Celé oblečení neslo jasné známky konzumace něčeho pěkně mastného.

Do začátku ohňostroje zbývalo ještě dost času, tak abychom nepromrzli, dali jsme si tu procházku zámeckým parkem ještě jednou. Právě, když jsem došli zpátky k zámku, začal ohňostroj. Byl naprosto úžasný a veliký. Prckovi vadily ty rány, tak jsem si zacpala ouška a i on si tu krásu náležitě vychutnal.

Protože se našemu prckovi procházka s lampionem mooooc líbila, tak jsme se rozhodli vyrazit v neděli na další podobnou akci, kterou tentokrát pořádá sdružení Sedmikráska.

Svatomartinský průvod s lampiony

Martin na bílém koni nás doprovodí!

Opět Svatomartinské rohlíčky a zlatá podkova!

Neděle 13.11.2011 v 15:00 hodin.

U vstupu do lesa Dražovka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji všem za milé komentáře....:-)