čtvrtek 10. ledna 2013

Donutky

Klasické kobližky doma občas děláme, ale chtěla jsem hlavně kvůli Matýskovi vyzkoušet donutky......smažené koblížky s dírou uvnitř, polévané bílou, mléčnou nebo tmavou čokoládou nebo nějakou jinou barevnou polevou, posypané cukrovím zdobením. No prostě něco pro mlsné jazýčky. Vím, že tahle kalorická bomba není nic zdravého, ani pro děti, ani pro nás. No, ale občas si snad můžeme trochu zahřešit....;-)

Uznejte, že vypadají mňamózně.

Nějakým "zázrakem" se mi podařilo smazat si všechny fotky na blogu, takže je tam postupně budu vracet. Omlouvám se.....:-x

Na pomoc jsem si vzala šikovné "udělátko" Tescoma - tvořítko na donuty s namáčecímí kleštěmi Delícia.

S ním to šlo jedna radost. Uvnitř balení je recept, ale příště použiji raději svůj osvědčený koblížkový, protože ve výsledku byly tyhle trochu tužší.

Práci mi usnadnila ještě tahle maličkost od Tescomy - miska do vodní lázně Delícia, ve které jsem roztavila čokoládu a namáčela donutky.

Donutky měly úspěch a snědly se velmi rychle. Tak příště ještě více zaexperimentuji s polevami a zdobením.



9 komentářů:

  1. Donuty vypadají úžasně. Přiznám se, že nemám ráda smažené, i koblihy dělám pečené v trobě. Syn ale donuty miluje, občas mu jeden koupím. Když ale vidím tyhle, docela vážně uvažuji, že je taky vyzkouším. Moc se mi líbí to tvořítko, to určitě pořídím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se snažím také spoustu věcí péct raději v troubě nebo na pánvi bez tuku, ale takový hřích jsem prostě vyzkoušet musela...stydím se....:-X

      Vymazat
  2. Udělátko neznám, ale maličkost mám taky:-))) Jinak já čokoládu rozpouštím v hrnci na mlíko, co má dvojitý dno ... i když na mlíko, nikdy jsem ho v něm nevařila, kdysi jsem ho koupila jen kvůli čokoládě:-)))
    Donutky se ti teda povedly, hlavně to zdobení, jak z cukrárny :-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se zdobením jsem si vyhrála. Nechala jsem hotové donutky na stole a než jsem přišla Matýsek ze dvou ty sněhové vločky oloupal.....:-D

      Vymazat
  3. Moni, vypadají náramně! A to udělátko je taky šikovné.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, taky jsem si před vánoci udělátko koupila ;o) a zkoušela jeden recept a donutky byly tuhé, můžeš mi prosím napsat tvůj recept na koblížky? já je předtím nedělala ;o) mockrát děkuji email: romika.hiznayova@centrum.cz
    PS máš je hezké ;o)

    OdpovědětVymazat
  5. Moni to je nádhera! To určitě zkusim, děkuju za tipy na udělátka a výborný nápad na zdobení. U nás jsou všechny děti včetně manžela koblihomilci, tak je překvapím. Moc děkuju!

    OdpovědětVymazat
  6. Moni to udělátko je super, já ani netušila , že neco takového existuje:o), hodil by se mi ještě recept, nezveřejníš:o), plís:o))

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře....:-)