pátek 14. září 2012

Pytlíček do školky

Už jsem se tu zmiňovala, jak se chystáme do školky (Dinoušek pro Matýska), ale také o to tom, proč tam bohužel zatím stále nechodíme (Někdy věci nedopadnou tak, jak si je naplánujete). Přesto jsem pro Matýska ušila pytlíček na čisté prádlo, aby ho neměl společně se špinavým a používaným prádlem v erárním školkovém kapsáři. Pověsí si ho hezky na ramínko ke kapsáři a bude mu tam sloužit a dělat zároveň parádu.

Bohužel mi teď všechno trvá strašně dlouho. Jindy bych takovou maličkost udělala za jeden večer. Teď mi to zabere tak 14 dní. Šít něco na tak dlouhé etapy je děsné. Chvílemi si říkám, jestli to má vůbec cenu. Ale když na mne pod rukama vykoukne hotový výrobek, jsem na sebe pyšná a dělá mi to strašnou radost.


Vpředu a vzadu je našitý tunýlek, kterým jsem oběma směry provlékla šňůrky a na konci je svázala.


Pytlíček  se lehce utáhne, zaváže např. vzadu na jeden uzlíček a pověsí. Jde to jednoduše a zvládne to i ten náš šmoula.


Opět jsem oprášila vyšívací stroj a opatřila jsem pytlíček takovou pěknou otřepanou jmenovkou.


Pytlíček byl určen do školky na čisté tričko, ponožky, trenýrky a punčošky, ale zatím byl zabaven a jsou v něm přenášeny rytíři, autíčka a mašinky. Než půjdeme skutečně do školky, třeba budu muset ušít jiný, protože tenhle už zůstane s námi doma....:-D

8 komentářů:

  1. Moni tak to ti musím napsat jedničku:-))

    OdpovědětVymazat
  2. Určite urobí radosť je veľmi pekný :-) nech vykročí správnou nôžkou , moja dcérka keď chodila do škôlky vždy chcela ísť do školy ako jej starší brat ,tak sa vždy ráno pýtala " mamina a kedy ja pôjdem do školyčky poza humná poza kríčky :-)))

    OdpovědětVymazat
  3. Mon, máš to nádherné. Môj Matúško má vo škôlke prútený košík (každé dieťa má svoj) na náhradné oblečenie. Takže som nič také nešila, ale určite by sa mu páčil.

    OdpovědětVymazat
  4. ten je parádní, moc se ti povedl:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Parádní šitíčko. Rytíři musí být spokojení a na tu školku taky časem přijde.

    Krásný den.
    Andrea

    OdpovědětVymazat
  6. Moniko, ty jsi šikovná! Kdykoliv vyšívám, vzpomenu si na tebe a na tvé rady. A když něco pokazím kvůli tomu jaký jsem lajdák, vzpomenu si na tvůj článek o vyšívání a řeknu si: Vidíš, Monika by to takhle nezlajdačila. A že jsem měla tu příležitost zrovna dnes. A pytlík máš zase krásně promyšlený. Jana

    OdpovědětVymazat
  7. Ten je fajnový, nedivím se, že ho malý zabavil :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře....:-)