sobota 1. září 2012

Dinoušek pro Matýska

Protože nám v pondělí 3. září nastupuje náš Matýsek poprvé do školky, chtěla jsem ho samozřejmě vybavit šitými věcmi od maminky. Těšila jsem se na kapsář, pytlík na bačkůrky, vyšívaný ručníček atd. Jenže mi bylo řečeno, že tohle všechno mají svoje erární - stejné pro celou třídu. Byla jsem trochu zklamaná, tak jsem se pustila alespoň do nového školkového trika, aby Bertíček příliš dlouho nezahálel na stole.

Motiv už jsem měla vybraný dávno. Majitelé vyšívacích strojů si ho mohou zakoupit na těchto úžasných stránkách - Machine Embroidery Designs.

Takhle vypadá originál.


A tohle už je náš školkový T-Rex.


Fotografie trochu zkresluje, ale to tričko je jasně žluté. Použila jsem jednobarevnou látečku od Melluzínky - Robert Kaufman Fabrics - Kona ® Cotton - odstín Lime.

Nikdy jsem na svém vyšívacím stroji aplikaci na tričko nezkoušela a myslím, že jsme si s ní poradili dobře oba dva - já i vyšívák. Už se jich rozhodně nebudu bát a ohlížím se po nějaké další.

Matýsek z něho měl velikou radost a už se těší do školky, aby se mohl pochlubit kamarádům.

3 komentáře:

  1. to je fakt škoda, že mají všechno erární, ale zase na druhou stranu to vyhovuje těm, co šít neumí..... ale můžeš se těšit na šití do školy... tam to erární nemají a těch pár let uteče jak voda:-)))
    Rexík je roztomilý... to si stroj tu zelenou látku odřeže nebo nebo jí tam přižehlíš vystřiženou nebo jak se to dělá?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu předlohu - obrys si můžeš vytisknout na tiskárně, ale já ji mám rozbitou. Takže jsem na papír vyšila obrys, překreslila ho na Vlisofix, nažehlila na látku a vystříhla. Krásně je ten postup vysvětlený tady: http://www.emblibrary.com/EL/elprojects/SimpleProduct_ELP.aspx?CS_ProductID=PR1129&CS_Category=&CS_Catalog=Elprojects

      Vymazat
  2. Matýsek musel být ve školce za hvězdu, takového nádherného Rexe na triku... :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře....:-)