pátek 6. ledna 2012

Biskupský chlebíček

Ráda v kuchyni experimentuji a úplně ze všeho nejraději peču. Jenže to nemohu nikde moc rozkřikovat, protože lidé jsou zlí. Mám nadváhu, takže si hned každý řekne, že je to proto, že jenom peču a cpu se tím. Ale to vůbec není pravda. Vždy, když něco upeču, jen ochutnám a zbytek rozdám. Mám totiž šílenou radost, když se mým blízkým dělají boule za ušima, protože jim to strašně chutná....a ta kila přibírají oni....nadávají mi, ale už se těší na další.......:-D

K Vánocům jsem si moc přála tuhle kuchařku od Ivety a protože jsem asi byla hodná, tak mi ji Ježíšek nadělil. Jestli rády pečete, neváhejte. Luxusní recepty, i když ne tak složité. Skvělé rady. No a Iveta je prostě Iveta - milá osůbka.


Její oficiální stránky najdete tady.

Tentokrát jsem si vybrala její recept na biskupský chlebíček. Mohli jste ho vidět před Vánocemi na Primě v pořadu Vánoční pečení. Jestli si ho chcete vyzkoušet, tak tady. Já jsem jen neměla rozinky, takže jsem je nahradila 50 g kandované pomerančové kůry.

Protože mi pomáhal jeden malý veliký šikulka, šla mi práce rychle od ruky a tady je výsledek.


Skvěle vypadá, božsky chutná a ta vůně, holky, to se musí zažít.


Abych pravdu řekla, už je skoro snězený. Jen se mi podařilo zachránit
dva kousky pro moji maminku na ochutnání.

Jestli jste neodolaly a pustíte se do něho, tak dobrou chuť....:-D

3 komentáře:

  1. Moni vypadá to báječně mňam a pečení s Ivetou před vánoci to byl balzám na duši, jí miluju sladké ale doma jsem jediná, staršně ráda peču, ale nerozdávám , protože to sním rychleji sama, než by se někdo našel a tak v mém případě jsou kila navíc skutečně ze sladkého.. krásný večer Dita

    OdpovědětVymazat
  2. Moni,ten vypadá báječně.Určitě brzy vyzkouším.
    Šárka

    OdpovědětVymazat
  3. Moni, šikulu a kávu sem. Šikulka pomůže s pečením a kávičku... tu takhle hezky navařit neumíme. Věřím, že chlebíček byl luxusní! J.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře....:-)