čtvrtek 28. července 2011

Jen pár výšivek....:-)

Ráda bych vám představila pár dalších výšivek, které jsem už vyzkoušela.

Vyšívací stroj jsem si koupila ze dvou důvodů.  Chtěla jsem si jeho pomocí dozdobovat nějakým originálním způsobem svá ušitá dílka. To se mi také docela daří. Tím hlavním důvodem byl ale můj syn. Chtěla jsem mu vyzdobit trička, ručníky, kalhoty a spoustu dalších věcí. Už jsem vám nějaké to vyšívání ukázala a teď bych vám ráda představila další výšivky na jeho tričkách.





Vyšívání na samotnou látku nebo trička není zase až takový problém. Člověk si vystačí místo spodní výztuhy třeba i s vlizelínem, novolinem nebo papírem, i když já i tady používám podkladové materiálu pro vyšívání určené. Způsobem pokus-omyl lze dosáhnout časem skvělých výsledků.

Ale vyšívání na ručníky už chce trochu námahy. Aby se výšivka v dlouhých očkách froté neztratila je vhodné použít ve vodě rozpustný krycí materiál a ještě lépe i vodou rozpustný podkladový materiál. Určitě se dá vyšívat i bez toho, ale výsledek nebude nikdy perfektní.....:-D

Tohle je ručníček našeho Matýska.


A tenhle dostane za pár dnů neteř k narozeninám.



Použila jsem ručníky Ikea.....:-D

2 komentáře:

  1. Kdykoliv vyšívám vzpomenu si na Tebe. Moc mi pomohla ta Tvoje finta s kolíčky a uchycením trička v rámečku, já jsem si přišila tričko a mohla vše vyhodit.

    OdpovědětVymazat
  2. krásné vyšívky ..moc se mi líbí a takovou želvičku ..kdybych měla:))) no to by bylo♥něco:-))

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře....:-)