neděle 30. prosince 2012

SodaStream Fizz Green

Hodně piji...ne nebojte, nemám problémy s alkoholem. Jen prostě za den vypiji klidně tři litry tekutin.....někdy i více....hlavně bílý čaj, bylinkový čaj nebo jen čistou vodu z kohoutku přefiltrovanou přes filtrační konvici Brita.

Elemaris BRITA Meter

V létě se to moc hodí, nehrozí mi nějaká dehydratace nebo například v těhotenství a při kojení jsem byla v pohodě. Stejným směrem se snažím vést i synka Matýska a pokouším se napravit manžela, který zapomíná pít anebo vypije tak maximálně litr. Tedy pokud nejde o pivo. Když si někam vyrazí s kamarády "na jedno", tak pitný režim není najednou žádný problém....:-)

Takže Ježíšek byl u nás letos opravdu štědrý a kromě plnoautomatického kávovaru nám přinesl ještě domácí výrobník sodovky SodaStream Fizz Green (samozřejmě zelený, aby se mi hodil do kuchyně) bez LCD.

SodaStream FIZZ Green bez LCD/Chipu

Takže, když zrovna nepijeme kávičku z nového přístroje, upíjíme sodovku. Se sycením to nějak nepřeháním.  Pro mne nebo pro Matýska stačí jedno zmáčknutí a voda je opravdu lehounce perlivá. Manžel si svůj nápoj sytí trochu více, ale on má rád bublinky. Já moc ne. K ochucení lze použít celou řadu sirupů SodaStream. Každý si určitě najde ten svůj oblíbený. Nejvhodnější variantou jsou asi ty z přírodní řady Goodness pro děti bez přidaných konzervantů, barviv a sladidel nebo z řady Clear. Sirup vydrží dlouho. Stačí ho opravdu jen kapička. Lze samozřejmě také použít běžné levnější sirupy z obchodu nebo jen šťávičku vymačkanou z citronu, limetky, pomeranče nebo mandarinky.

sobota 29. prosince 2012

DéLonghi ECAM 23.450 S

Já i manžel máme oba moc rádi kávu. Hned, když se na trhu objevil kávovar Dolce Gusto, tak jsme si ho koupili. Káva z něho je moc dobrá a sortiment kapslí je opravdu široký. Jen ta cena není právě lichotivá - zejména u kávových specialit jako je cappuccino nebo latte macchiato. Čekali jsme, že cena půjde časem dolů, jak se na trhu budou objevovat další a další výrobci s podobnými produkty. Ale opak je pravdou. Cena se stále drží stejně vysoko. Jen občas, když má člověk štěstí, tak narazí na nějakou zajímavou akci. Ale i tak jsme za ty roky do těch kapslí narvali už celé jmění. Klidně bychom si dali dvě tři kávičky, ale za tuhle cenu jsme si to často rozmysleli a raději jsme se omezili v pití kávy.

Jednou jsme si řekli dost. Za ty peníze už bychom skoro měli nový kávovar. Začala jsem tedy surfovat po netu a hledat vhodného mazlíka, který by se stal dalším členem naší rodiny. Až jsem na něho narazila na stránkách firmy DéLonghi. Je to plnoautomat DéLonghi ECAM 23.450 S, který odpovídá našim finančním možnostem a zároveň splňuje vše, co od kávovaru očekáváme. 


Pak už jsem jen číhala na internetu, jestli ho nějaký prodejce bude mít v akci. Měla jsem štěstí a pár dní před Vánocemi jsem ho objednala na MALLu a za pár dní už stál v naší kuchyni. Protože bychom to zvědavostí do Štědrého dne nevydrželi, začali jsme ho hned používat. A zatím veliká spokojenost. Vydává horkou vodu na čaj, z horkého napěněného mléka dělám prckovi každé ráno kakao nebo jiné mléčné nápoje, pro nás pak  cappuccino, latte macchiato, caffe latte nebo jen obyčejnou (díky zrnkové kávě Lavazza však velmi chutnou) kávičku. 

Doufám, že si budeme spolu dlouho užívat krásné chvíle....:-)

pátek 28. prosince 2012

Vánoční samolepky do adventního kalendáře

Letos už Matýsek Vánoce vnímal jinak než loni. Strašně se těšil a pořád se nás ptal, když už budou. Každé ráno otevřel očíčka a přišel se mne do postele zeptat, jestli už dneska přinese Ježíšek dárečky. Po čase jsme z toho vysvětlování byli všichni už unavení. Co s tím? Jak mu to vysvětlit, když ještě nechápe pojem času?

Na netu jsem si našla tyhle krásné obrázky.
Nastříhala jsem je na jednotlivá políčka a manžel je podlepil oboustrannou lepící páskou, takže z nich vznikly  krásné samolepky. Do každé kapsičky adventního kalendáře jsem mu vložila jeden obrázek a do kalendáře, který nám doma visí na stěně, jsem do políčka Štědrý den nalepila obrázek s vánočním stromečkem. Každé ráno si pak jeden obrázek nalepil do kalendáře, a tak získal představu, kdy přijdou Vánoce, podle toho, kolik má ještě v kalendáři volných políček před stromečkem. Fungovalo to. Pochopil to.

Předávám nápad i obrázky dál. Třeba to někdo příští rok využijete.

čtvrtek 27. prosince 2012

Jesličky

V místním kostele Narození panny Marie je vždy na Vánoce až do Tří králů k vidění krásný Betlém. V loňském roce jsme tam Matýska vzali a on byl nadšený. Letos už se ptal sám, jestli se zase na ty figurky půjdeme podívat. Takže jsem o prvním vánočním svátku vyrazili do kostela. Je to moc krásná procházka lesem. Cestou jsem si povídali a zpívali koledy.

V kostele právě zpívala koledy místní country kapela Macechy a jejich přátelé. Bylo to moc krásné. Akustika v kostele je skvělá, takže vánoční koledy tam zněly opravdu kouzelně. Díváte se na jestličky a celým vaším tělem proudí vánoční atmosféra. Na konci rozdávali všem krásně nazdobené perníčky, což s nadšením ocenily hlavně děti.

A tady jsou. Nádherná práce.....:-)


Původně se prý v kostele vystavovaly dvoje jesličky. Dnes už je to směs vybraných postaviček z původních dvou. Před lety dokonce někdo jedny ukradl. Naštěstí se po čase všechny figurky našly pohozené na louce u lesa nedalo od kostela. Jednání některých lidí je opravdu zarážející.....:-(



Už se těšíme na příští rok, kdy je zase uvidíme.

středa 26. prosince 2012

Zachráněné Vánoce

Předem bych ráda všem poděkovala za milé komentáře a podporu, která pro mne opravdu moc znamenala. Když byl prcek připojený na přístrojích, já seděla na posteli a hlavou se mi honily různé myšlenky. Blížil se Štědrý den a já ho strašně chtěla strávit doma s manželem a oběma kluky. Naštěstí jsem měla sebou notebook a díky němu jsem byla v kontaktu se svými virtuálními kamarádkami, dobrými dušemi, které mě dokázaly podržet a podpořit v tu pravou chvíli. Už i při prohlížení všech těch krás, které jste za poslední dny stvořily, holky moje šikovné, jste mi dovolily na chvíli zapomenout na vše kolem mne. Takže ještě jednou díky.

Věděla jsem, že když se maličký nezlepší, budeme tam muset zůstat na Štědrý den oba, protože bych ho tam nikdy nenechala samotného tak, jak mi navrhovali. Ale brouček se moc snažil. V neděli ho odpojili z kyslíku a pozorovali, jak bude reagovat. Protože je to veliký šikulka, zvládl to dobře a v neděli večer nás pustili domů. Určitě si umíte představit tu obrovskou radost v celé rodině. Doma nás nadšeně vítali. Do třech do rána jsem se snažila dohnat, co se dalo, i když už se toho moc nedalo stihnout. Dárky jsme ale dobalili, stromeček nastrojili. Všechno jídlo mi dali moji rodiče, za což jsem jim moc vděčná a nikdy jim nebudu moci dost poděkovat, jak se o nás pěkně starají.

Takže to mělo šťastný konec a Vánoce se nám vydařily. Zasedli jsem společně ke štědrovečerní večeři a potom jsme si rozbalili dárečky, které nám tam Ježíšek nadělil. Pohled na zářící dětská očíčka je opravdu k nezaplacení....:-)


sobota 22. prosince 2012

Vánoční pozdrav z nemocnice

Včerejší den byl dalším důkazem toho, že člověk si nemá dělat žádné plány. Alespoň u mne to tak je dost často. Naplánovala jsem si, jak v pátek upečeme s Matýskem dort pro Šimonka k sobotnímu svátku, zabalíme mu společně dáreček a večer si vlezeme všichni do jedné postele a budeme koukat na pohádku Říše hraček. Na sobotu jsem si naplánovala balení dárků, konečný úklid po stěhování a také to, že krásně nafotím kluky ve vánočním duchu, abych mohla rozeslat známým přáníčka k Vánocům a vám tady na blogu.

A jak to dopadlo? Šimonek měl ráno problémy s dýcháním, kašlal, byl bledý a zvracel. Takže cesta do nemocnice, kde si nás rovnou nechali na pozorování. Já tu teď sedím, dívám se na něho, jak je připojený na přístrojích a inhalátoru, a myslím na Matýska, který je doma s tatínkem. Doufám, že se nám chlapeček vylepší natolik, že nás zítra nebo nejpozději na Štědrý den ráno pustí domů, protože si Vánoce v nemocnici nechci vůbec připustit- bez vánoční pohody a klidu, bez mého milovaného broučka Matýska, bez manžela. Loňské mi zkazily problémy v těhotenství, tak jsem se na letošní, kdy budeme celá rodinka pohromadě, strašně těšila. Hlavně na ta rozzářená očíčka, jak uvidí stromeček a dárečky.

Teď to vypadá beznadějně. Ani nemusím psát, jak špatně na duši se cítím, a jak je mi do pláče.

Přejeme všem krásné a pohodové Vánoce.

Tak na nás, prosím, v tento vánoční čas myslete. Děkujeme.

čtvrtek 20. prosince 2012

Plotry Silhouette Cameo a Portrait

Tak takového mazlíka bych ve své dílničce klidně uvítala.

Portrait with CAMEO
Ty, co ho znají, jistě souhlasí. Dámy, kterého ještě neznají, se s ním rády seznámí. Má tolik možností využití, že si každá tvořilka-šikulka přijde na své. Na podrobnosti a videa můžete juknout na stránky Silhouette.
CAMEO

Dá se sehnat i v České republice, ale ta cena je zatím mimo mé momentální možnosti. Třeba, když budu poctivě střádat, tak si na něho našetřím.....:-)

pondělí 17. prosince 2012

Slaďoučký mini kalendář na rok 2013

Tenhle sladký mini kalendář jsem našla na stránkách Amy Moss, kde je volně ke stažení. Určitě k ní zavítejte, je tam toho spousta k vidění.....:-)



Já už jsem si ho vytiskla na bílé čtvrtky a vystříhala. Teď přemýšlím, jak s ním naložím.



Možná ho nahoře proděruji a svážu provázkem, aby byl pěkně otáčecí. Pak už jen stačí z kousku bílé čtvrtky udělat stojánek jako ke stolnímu kalendáři a mám hotovo....:-D



Ať je i váš příští rok slaďoučký jako tenhle kalendář......krásný den.....:-)

čtvrtek 13. prosince 2012

Jak jsem psala Ježíškovi

Ano, ano. I já, ač už věkem dost poznamenaná, píši každý rok Ježíškovi dopis. Ráda se nechávám překvapovat, ale tohle je opravdu velmi praktické a osvědčilo se to, protože tím "někomu" ubude kopa starostí a přemýšlení a já zase pod stromečkem najdu to, co se mi právě hodí a co určitě využiji.

Letos můj dopis začínal asi nějak takhle:


Milý Ježíšku,

protože jsem letos skoro vůbec nezlobila, tak si myslím, že si nějaký ten dáreček zasloužím. Kdybys náhodou trochu tápal v tom, čím mi udělat radost na Štědrý den pod stromečkem, tady máš několik nápadů, aby jsi se nemusel dlouho trápit přemýšlením. Výběr nechám na Tobě, ale určitě budu mít radost ze všech Tvých dárečků, i když nebudou z tohoto seznamu.

Nejvíce si přeji očkování proti dětské obrně z Dárků pro život UNICEF.

Obrázek produktu

Potom by se mi určitě hodila moskytiéra od UNICEF. Ta malárie v Africe je fakt prevít.

Obrázek produktu

Pak už následoval výpis nechutně materialistického rázu.....chi, chi, chi....:-D

A tak prosím, zkuste někomu nebo sobě nadělit právě takový dárek. Mám to už odzkoušené a věřte mi, že na Štědrý den u rozsvíceného vánočního stromečku a v kruhu své rodiny vám těch pár řádků na darovacím certifikátu UNICEF opravdu rozzáří oči a zahřeje u srdíčka, když si uvědomíte, že jste někomu pomohli nebo že jste právě někomu dokonce zachránili život. A to stojí za to....:-)